Poliklinik

På polikliniken finns sex stycken undersökningsrum, varav två enbart är till för katter, ett röntgen rum och vårt välutrustade lab. Vi har även ett undersökningsrum i direkt anslutning till parkeringen. Har ditt djur kräkning, diarré, hosta eller klåda på kroppen hänvisas ni hit.
Vi utför medicinska utredningar som tex mag- och tarmproblem, infektioner, hud- och allergiutredningar och hältor.
Vi utför även friskvård i form av vaccinationer, besiktningar, SKK röntgen och dräktighetsundersökningar.

Laboratoriet

Inne på vårt laboratorium finns maskiner för att analysera både blod och urin. Det finns även ett mikroskop för analys av bla olika hudpreparat. De analyser som vi inte kan köra i huset skickar vi till externa laboratorier.

Röntgen

Vår röntgenmaskin används för att undersöka djuret på insidan. Då kan vi titta på både skelett, hjärta, lungor och övriga organ i bukhålan. Vi hjälper även till med dräktighetsröntgen och röntgenbilder som ska skickas för avläsning till SKK.
Vid en SKK röntgen är det viktigt att du som djurägare först skapar din remiss på SKKs hemsida och betalar deras avläsningsavgift. Därefter kan vi på kliniken hitta din remiss och boka ett besök. Viktigt att tänka på är att ditt djur ska vara fastande vid besöket då lugnande medel ska ges och att tikar inte är i löp då detta kan påverka resultatet.

Ultraljud

Även ultraljudet hjälper oss att undersöka djurens inre organ. Här ligger fokus på de organ som ligger i bukhålan. Utöver medicinska bedömningar utför vi även dräktighetsultraljud. Tyvärr har vi ingen möjlighet till ultraljud av hjärtat, men vi hjälper er gärna med en remiss till annan klinik om det behövs. Till exempel blåsljud på hjärtat bör kontrolleras så att medicin kan sättas in vid behov.

Att tänka på inför ditt besök

Anländ i god tid till ditt bokade besök. Ta med dig vaccinationsintyg, pass eller stamtavla och försäkringsuppgifter. Kom ihåg att anmäla dig i receptionen så att vi vet att du är på plats. Vi har ett separat väntrum till katter för att minska deras stress. Tänk på att alla hundar ska hållas kopplade och nära dig som djurägare. Katter och övriga smådjur ska transporteras i separata och rymliga transportburar, alternativt i sele, nära dig som djurägare.
Om ditt djur uppvisar symtom som kräkning, diarré, hosta eller klåda på kroppen vill vi att djuret stannar i bilen medan du som djurägare anmäler er i receptionen.
Har du inte möjlighet att komma på din bokade tid ber vi dig att kontakta oss så snart som möjligt. Vi tar ut en avgift för uteblivna besök samt besök som ej avbokats minst 24h innan.